درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

افرادی که قصد تحصیل در آلمان را دارند باید در درجه اول بدانند که آیا سوابق تحصیلی آنها در آلمان برای ورود به دانشگاه کافی می باشد. سایت DAAD  کار شما را آسان تر کرده و  کافی است در سایت DAAD سوابق تحصیلی  و کشور مبدا خود را وارد کنید و بفهمید که آیا سوابق تحصیلی شما کافی برای ورود به دانشگاه می باشد.

کنترل سوابق تحصیلی در سایت DAAD

در مواردی شما برای ورود به دانشگاه نیاز به شرکت در کالج (Studienkolleg) دارید. در انتهای این صفحه اطلاعاتی در مورد کالج برای شما جمع آوری کرده ایم.

برای سهولت استفاده از این متن، مطالب به زیر گروه های زیر تقسیم شده است:


دانش زبان مورد نیاز:

اکثر دوره ها در آلمان به زبان آلمانی برگذار می شوند و تعداد محدودی دوره تحصیلی به زبان انگلیسی موجود می باشد. شما در صورت داشتن مدرک زبان لازمه، مجاز به ورود به این دوره ها می باشید.

دو آزمون زبان آلمانی DSH و TestDaF جزء آزمونهای زبان مورد قبول دانشگاهها می باشند. برای تحصیل به زبان آلمانی در اکثر رشته ها نیاز به داشتن حداقل مدرک DSH-2 و یا معادل آن TestDaF-Niveau-4 دارید. البته برای رشته هایی که نیاز به دانش زبان بسیار عالی می باشند، مثل وکالت، در اکثر موارد از شما مدرک زبان DSH-3 و یا معادل آن TestDaF-Niveau-5  را می خواهند. در بعضی موارد نیز شرایط آسانتر است، مثلا برای تحصیل موزیک،  مدرک DSH-1 کافی می باشد. اطلاعات دقیق تر را می توانید از طریق سایت دانشگاه مورد نظر خود بدست آورید.

دانش زبان مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های انگلیسی نیز بسیار متفاوت می باشد و مواردی وجود دارد که شما در حین تحصیل موظف به یادگیری زبان آلمانی می شوید.

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، این مورد بنابر دوره ی انتخابی شما می تواند متفاوت باشد و اطلاعات دقیق تر را می توانید از طریق سایت دانشگاه مورد نظر خود بدست آورید.

چیزی که مهم است بدانید این است که بسیاری از دانشگاه ها دوره های زبان آلمانی دارند و بدون داشتن مدرک زبان نیز به شما پذیرش می دهند، ولی پذیرش مشروط، یعنی شما می توانید با پذیرش داده شده به آلمان بیایید و در دوره زبان دانشگاه شرکت کنید، ولی فقط بعد از اخذ مدرک زبان مجاز به تحصیل در رشته ی مورد نظر خود می شوید. از همه مهمتر برای اخذ ویزای دانشجویی از شما مدرک دانش زبان تا سطح ابتدایی، 500 ساعت کلاس زبان، را می خواهند، پس بدون داشتن دانش ابتدایی زبان ورود به آلمان برای تحصیل تقریبا غیر ممکن است.


انواع دانشگاه ها در آلمان:

دانشگاههای و موسسه ها عالی در آلمان را می توان به گروه های زیر تقسیم کرد:

  • Universität (دانشگاه)
  • Technische Universität(دانشگاه صنعتی)
  • Fachhochschule (FH) (دانشگاه با تمرکز روی کار های عملی)
  • Pädagogische Hochschule(معادل دانشگاه تربیت مدرس)
  • Kunst- und Musikhochschule(دانشگاه هنر و موزیک)
  • Kirchliche und Theologische Hochschule (دانشگاه الهیات)
  • Private Hochschulen(دانشگاههای خصوصی)
  • Fernuniversität(دانشگاه مجازی)


ترم بندی:

به صورت کلی در آلمان هر سال تحصیلی دانشگاهی از دو ترم تشکیل شده:

  1. ترم تابستانی (Sommersemester (SS
  2. ترم زمستانی Wintersemester (WS)

از ماه آوریل تا سپتامبر ترم تابستانی و از اکتبر تا مارچ ترم زمستانی نامیده می شود. دوره ی لیسانس در دانشگاه 6 ترم و در FH هفت تا هشت ترم می باشد و دوره ی فوق لیسانس در دانشگاه 4 ترم و در FH سه ترم می باشد. توجه داشته باشید که ارزش مدرک دانشگاه و دانشگاه صنعتی بالاتر از مدرک FH می باشد. قبلا در آلمان فقط دوره ی کارشناسی ارشد پیوسته (Diplom) وجود داشت ولی به مرور زمان این سیستم کم کم جای خود را به لیسانس و فوق لیسانس داده است.


طبقه بندی رشته ها:

رشته ها یا گرایشهای دانشگاهی در آلمان به دو گروه کلی زیر تقسیم می شوند:

  1. رشته ها با پذیرش محدود Zulassungsbeschränkung (NC) رشته هایی هستند که درخواست برای آنها در مقابل ظرفیت بسیار بالا می باشد. مثل پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، دامپزشکی و …
  2. رشته ها بدون محدودیت پذیرش و یا فقط محدودیت داخل دانشگاهی (مثلا شرط معدل)


پذیرش از دانشگاه:

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان روش متفاوتی وجود دارد و وابسته به رشته و دانشگاه مورد نظر شما می باشد. برای گرفتن پذیرش معمولا آخرین مهلت (Fristen für die Bewerbung) درخواست وجود دارد که توسط دانشگاه اعلام می شود و حداکثر تا این تاریخ شما باید مدارک خود را ارسال کرده باشید.

به صورت کلی سه روش برای ارسال درخواست پذیرش وجود دارد:

  1. بنیاد پذیرش در دانشگاه (Stiftung für Hochschulzulassung)
  2. Uni-Assist
  3. مستقیم از طریق دانشگاه مورد نظر

سوال اینجاست که کدام روش را باید انتخاب کنید، جواب این سوال وابسته به دو مورد زیر می باشد:

  1. چه رشته ای را شما می خواهید تحصیل کنید
  2. شما تابعیت کدام کشور را دارید

در زیر در مورد سه روش فوق توضیح داده شده است:

  1. بنیاد پذیرش در دانشگاه (Stiftung für Hochschulzulassung)

این موسسه جوابگوی پذیرش رشته هایی می باشد که دارای محدودیت ظرفیت Zulassungsbeschränkung (NC) می باشند. معمولا برای پذیرش در رشته های پزشکی و داروسازی شما باید از این طریق اقدام نمایید. در اینصورت به سایت این موسسه رجوع می کنید و در آن ثبت نام می کنید. بعد از آن به شما این امکان داده می شود که مدارک خودتان را در سایت ثبت کنید و اولویت بندی خود را اعلام بکنید. البته اگر دارای مدرک تحصیلی آلمانی یا یکی از کشور های اروپایی باشید، در غیر این صورت باید ببینید که آیا دانشگاه مورد نظر شما جزء دانشگاه های لیست اونی اسیست می باشد. در اینصورت از طریق اونی اسیست اقدام می نمایید. مدرک کالج از آلمان نیز جزء مدرک تحصیلی آلمانی به حساب می آید.

  1. اونی اسیست (Uni-Assist)

نام اونی اسیست احتمالا به گوش شما خیلی آشناست و اکثرا  در صورت داشتن مدرک به غیر از آلمان باید از این طریق اقدام نمایید. این موسسه مسئولیت آن را دارد که مدارک بین الملل را مورد سنجش قرار داده و ارزش آن را در آلمان معادل سازی کند. اکثر دانشگاههای آلمان برای دانشجویان خارجی پذیرش را فقط از این طریق  پیشنهاد می کنند. از طریق این موسسه شما می توانید هم زمان درخواست خود را به چندین دانشگاه ارسال کنید. بررسی و معادل سازی مدارک توسط این موسسه می تواند بین چهار تا شش هفته طول بکشد، بنابراین برای تشکیل پرونده در این سایت باید خیلی زودتر اقدام نمایید تا آخرین مهلت اعلام شده دانشگاه ها را از دست ندهید. در صورتی که مدارک شما تکمیل باشد و توسط این موسسه معادل سازی گردد، این موسسه درخواست شما را به دانشگاه هایی که  اعلام کرده اید ارسال می کند. ولی برای دادن پذیرش اونی اسیست تصمیم گیرنده نمی باشد و شما باید منتظر جواب خود دانشگاه بمانید.

این موسسه از دولت هیچ هزینه ای دریافت نمی کند، بنابراین برای ارائه خدمات باید خود شما هزینه را پرداخت کنید. هزینه خدمات برای هر ترم معادل 75 یورو برای ارسال مدارک به دانشگاه اول  و 15 یورو برای هر دانشگاه بیشتری، که  انتخاب کرده باشید، می باشد. اگر به هر دلیلی موفق به اخذ پذیرش در یک ترم نشدید، برای درخواست برای ترم بعدی شما باید مجددا 75 یورو برای دانشگاه اول در آن ترم پرداخت کنید.

در لینک زیر می توانید لیست دانشگاه هایی که پذیرش از طریق اونی اسیست را می پذیرند را ببینید.

لیست دانشگاه های که با اونی اسیست کار می کنند

  1. مستقیم از طریق دانشگاه مورد نظر

در صورتی که دانشگاه انتخابی شما جزء دانشگاههای مندرج در لیست اونی اسیست نباشد شما باید از طریق خود دانشگاه اقدام کنید. اطلاعات بیشتر را شما می توانید از دفتر امور خارجی ها ی دانشگاه مورد نظرتان (International Office) دریافت نمایید.


کالج (Studienkolleg):

در صورتی که شما در کنکور ایران شرکت نکرده باشید و یا قصد داشته باشید در گرایشی غیر از گرایش تحصیلی خود تحصیل کنید، مثلا پزشکی با دیپلم ریاضی فیزیک ، در اینصورت موظف به گذراندن کالج در آلمان می باشید و برای ورود به آلمان باید از یک کالج پذیرش بگیرید.

دو نوع کالج در آلمان وجود دارد Universitätskolleg  و Fachhochschulkolleg. فارغ التحصیل های Universitätskolleg می توانند در دانشگاه تحصیل کنند و فارغ التحصیل های Fachhochschulkolleg می توانند فقط در Fachhochschule  تحصیل کنند. کالج ها را از نظر اداره کردن نیز می توان به دو گروه دولتی (Staatlich) و خصوصی (Privat) تقسیم کرد. توصیه ما به شما شرکت در کالج های دولتی می باشد، زیرا هزینه خیلی کمتری داشته و مدرک آنها در کل آلمان معتبر می باشد.

کسانی که مدرک کالج را دریافت می کنند، می توانند به صورت مستقیم از دانشگاه مورد نظر درخواست پذیرش نمایند و برای رشته با پذیرش محدود NC باید از طریق بنیاد پذیرش در دانشگاه (Stiftung für Hochschulzulassung) اقدام نمایند.

دوره های موجود در کالج به صورت زیر می باشند:

Universitätskolleg:

  1. M-Kurs : برای تحصیل در رشته های پزشکی، زیست، داروسازی و …
  2. T-Kurs : برای تحصیل در رشته های مهندسی، علوم پایه، ریاضی و …
  3. W-Kurs : برای تحصیل در رشته های اقتصاد، جامعه شناسی و …
  4. G-Kurs : برای تحصیل در رشته های علوم انسانی و یا زبان آلمانی
  5. S-Kurs : برای تحصیل در رشته های زبان

Fachhochschulkolleg:

  1. TI-Kurs : برای تحصیل در رشته های مهندسی و تکنیکی
  2. WW-Kurs : برای تحصیل در رشته های اقتصاد
  3. GD-Kurs : برای تحصیل در رشته های طراحی و هنر
  4. SW-Kurs : برای تحصیل در رشته های جامعه شناسی

از طریق لینک زیر می توانید فهرستی از کالج های موجود درآلمان و دوره هایی که ارائه میکنند را دریافت فرمایید.

فهرستی از کالج های موجود درآلمان

تجربیات و نظرات خود را با ما و با کاربران سایت  در میان بگذارید.

Quellen:

  1. daad.de
  2. wissen.de
  3. uni-assist.de
  4. study-in.de
  5. studieninfo-bw.de
  6. studienkollegs.de

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

شما ممکن است این را هم بپسندید

9 پاسخ‌ها

  1. ناشناس گفت:

    سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای
    من مشکل داشت.ممنون

    No votes yet.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      تمامی لینک های موجود در این مطلب چک شد و هیچ مشکلی وجود نداشت. شما با کدام لینک مشکل دارید؟

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  2. ناشناس گفت:

    وای خیلی خوبه ساییتون

    No votes yet.
    Please wait...
  3. vahid گفت:

    دست شما درد نکنه واقعاً خیلی عالی بود….

    No votes yet.
    Please wait...
  4. ریحانه اسماعیلی گفت:

    سلام وقت بخیر. من در ایران در رشته ی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی در سال 91 دانشگاه آزاد فارغ التحصیل شدم. در چند ماه آینده با ویزای پیوست به همسر برای همیشه به آلمان میرم. (همسرم 20 سال مقیم آلمان هست) در حال حاضر مدرک b2 زیان آلمانی رو گرفتم
    میخواستم بدونم برای ادامه تحصیل در آلمان شرایطم چطور هست؟ آیا باید منتظر اقامت دائم بمونم یا با اقامت موقت میتونم برای ثبت نام دانشگاه اقدام کنم؟ آیا دوره کالج رو هم باید بگذرونم یا خیر. و اینکه چه مدارکی رو باید از ایران برای ثبت نام در دانشگاه ترجمه کنم و ببرم؟ تائید مدارک دانشگاهی لازم هست؟ ممنون میشم جواب بدین. ???

    No votes yet.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،

      شما با اقامت موقت نیز مجاز به تحصیل در آلمان هستید. از انجایی که شما در ایران دانشجو بوده اید، برای ادامه تحصیل، فقط در صورت تغییر گرایش تحصیلی (ریاضی فیزیک به تجربی و یا برعکس) نیاز به مراجعه به کالج دارید.
      مدارک تحصیلی مورد نیاز نیز بستگی به برنامه تحصیلی شما دارد. در صورتی که شما در رشته خودتان ادامه تحصیل دهید، نیاز به ترجمه رسمی مدرک تحصیلی و ریز نمرات می باشد.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  5. Ensi گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    ۲۳سالمه و از دانشگاه اصفهان لیسانس زیست شناسی با معدل ۱۴دارم.معدل پیش دانشگاهیم هم ۱۸.۶۰و دیپلم ۱۸.۸۰هست.دارم المانی میخونم و میخام برای لیسانس مجدد پذیرش بگیرم در رشته مدیریت بازرگانی یا روان شناسی.میخاستم بپرسم با شرایط من بنظرتون برای پذیرش مجبورمیشم یه سال هم کالج بخونم یا اینکه میتونم مستقیم اقدام کنم؟؟؟و سوال دیگم ایا هیچ کدوم ازاین دوگرایش جز گرایش های NC ک در بالا اشاره کردید محسوب میشن؟؟؟

    No votes yet.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      شما برای تحصیل در این رشته ها حداقل دانش زبان DSH2 یا معادل TestDaf آن دارید که گرفتن آن در ایران بسیار زمانبر می باشد و در آلمان نیز معمولا بیش از یک سال طول می کشد. به نظر من، برای کسانی که می خواهند در مقطع لیسانس در آلمان تحصیل کنند رفتن به کالج بهتر است، چون بعد شرکت در کالج، برای تحصیل در دانشگاه، دیگر نیازی به مدرک زبان ندارید و می توانید در کالج توانیهایتان را نشان دهید و شانس خوبی برای ورود به رشته های NC بدست بیاورید. رشته روانشناسی و مدیریت بازرگانی در دانشگاه های مطرح معمولا جزء رشته های NC است ولی دانشگاه هایی(معمولا با شهریه) وجود دارند که پذیرش آزاد برای این رشته ها دارند.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  6. بیستون سازه آذران گفت:

    عالی قشنگ بود

    No votes yet.
    Please wait...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code