قوانین دریافت تابعیت آلمان

در این نوشته سعی بر آن داریم که تمامی قوانین مربوط به دریافت تابعیت و پاسپورت آلمانی را توضیح دهیم. این متن به دلیل سهولت در استفاده به بخش های زیر تقسیم شده:

قوانین دریافت تابعیت در پاراگرافهای 8، 9 و 10 قوانین تابعیت آلمان (Staatsangehörigkeitsgesetz (StAG)) توضیح داده شده اند.


1. شرایط دریافت تابعیت

شرایط دریافت تابعیت آلمان را می توان به سه گروه زیر تقسیم کرد.

  • نوزاد با والدین آلمانی
  • نوزاد با محل تولد آلمان
  • افراد با شرایط دیگر

1.1. نوزادان با والدین آلمانی

نوزادانی که یکی یا هر دو والدین آنها دارای تابعیت آلمانی باشند بلافاصله بعد از تولد تابعیت آلمانی به آنها تعلق می گیرد. در بسیاری از موارد کودک میتواند تابعیت دوگانه دریافت کند، در صورتی که یکی از والدین تابعیت غیر آلمانی داشته باشد.

2.1. نوزادان با محل تولد آلمان

از سال 2000 به بعد نوزادانی که محل تولد آنها آلمان باشد بلافاصله بعد از تولد تابعیت آلمانی دریافت می کنند در صورتی که:

  • یکی از والدین حداقل به مدت بیش از هشت سال به صورت قانونی در آلمان زندگی کرده باشد و
    • یکی از والدین دارای مدرک اقامت دائم آلمان باشد و یا
    • یکی از والدین دارای مدرک اقامت بر اساس توافق جابجایی آزاد بین اتحادیه اروپا و سوئیس باشد

در اکثر موارد کودک به دلیل تابعیت دیگر والدین چند تابعیتی می شود، در این صورت این فرد باید در سن 18 سالگی انتخاب کند که تابعیت کدام کشور را قبول می کند و فقط در موارد خاص فرد می تواند دو تابعیتی باقی بماند (خبر خوب اینکه افراد چند کشور از جمله ایران می توانند دو تابعیتی باشند).

3.1. افراد با شرایط دیگر

غیر از موارد فوق فرد می تواند تابعیت آلمانی دریافت کند اگر:

  • فرد دارای مدرک اقامت دائم و یا موقت در آلمان باشد (اقامت بنابر پارا گراف های 16، 17، 20، 22 ،23 ، 23a، 24 ویا 25 قوانین اقامت کافی نمی باشد)
  • حداقل هشت سال به صورت مرتب و قانونی در آلمان اقامت داشته باشد
  • مخارج زندگی خود و خانواده خود را بدون کمکهای دولتی و بیمه بیکاری بتواند تامین کند
  • دانش کافی زبان آلمانی داشته باشد
  • امتحان شهروندی (Einbürgerungstest) را با موفقیت گذرانده باشد
  • به دلایل داشتن خلاف محکوم نشده باشد
  • از قوانین اولیه ی آلمان شناخت داشته باشد
  • تابعیت قبلی خود را از دست داده باشد و یا حاضر به از دست دادن آن باشد (همانطور که در بالا اشاره شد شامل افراد با تابعیت ایران نمی شود و افراده ایرانی مجاز به داشتن دو تابعت می باشند).

برای موارد فوق استثنا هم وجود دارد، مثلا در صورت شرکت کردن در دوره های ادغام در جامعه (Integrationskurs) زمان هشت سال به هفت سال کاهش می یابد. برای افراد با دانش زبان بسیار عالی ، یا بازدهی خوب در دوره های ادغام در جامعه  و یا افرادی که به صورت داوطلبانه سالها را در سازمانهایی  با منافع عام کار کرده باشند میتواند حتی این زمان به شش سال کاهش یابد. حتی برای افرادی که از کمکهای دولتی و یا بیمه بیکاری استفاده کرده باشند بسته به دلیل استفاده از این خدمات  نیز استثنا وجود دارد که می توانند در محل درخواست برای تابعیت شرایط خود را توضیح داده و راهنمایی های بیشتری دریافت نمایند.

فرد متقاضی باید دارای دانش زبان حداقل تا سطح B1 باشد. شما می توانید دانش زبان خود را با یکی از مدارک زیر به اثبات برسانید:

  • تائیدیه ی شرکت در دوره های زبان مربوط به دوره ی ادغام در جامعه
  • گواهی زبان (DSH, TestDaf usw) و یا مدرک لیسانس زبان
  • چهار سال تحصیل موفق در مدارس آلمان
  • داشتن مدرک دیپلم از آلمان
  • داشتن مدرک تحصیلی از یکی از موسسه های عالی (لیسانس ،فوق لیسانس ویا دکتری)
  • داشتن مدرک کارآموزی (Berufsausbildung) از آلمان

البته شرایط خاص برای افراده خاص هم وجود دارد، مانند افرادی که در محور توجه جامعه قرار دارند (مثل بعضی از ورزشکاران، دانشمندان و...). برای افرادی که همراه کسانی که تابعیت آلمانی دارند یا درخواست می کنند نیز استثنا وجود دارد.


2. محل درخواست برای تابعیت

برای درخواست تابعیت شما باید به اداره امور تابعیت (Einbürgerungsstelle) مراجعه  بفرمایید. اگر در شهرهای کوچک در آلمان زندگی می کنید، شاید این قسمت به صورت مستقل وجود نداشته باشد. در این صورت عبارت فوق با اسم شهرتان را جستجو نمائید و ببینید کدام بخش یا اداره جوابگوی شما خواهد بود. قبل از ارائه درخواست شما می توانید یک جلسه ی توجیهی (Beratungsgespräch) از اداره مربوطه درخواست نمائید، در اینصورت در هنگام ارائه درخواست با کاستی مدارک مواجه  نخواهید شد.


3. مدارک مورد نیاز برای درخواست تابعیت

در اکثر موارد مدارک زیر برای درخواست تابعیت نیاز است و در مواردی میتواند مدارک دیگری نیز از شما درخواست شود.

  • پاسپورت معتبر از کشوری که  تابعیت آن را دارید
  • فرم درخواست پر شده که بنابر محل ارائه درخواست میتواند فرم متفاوتی داشته باشد
  • ترجمه ی رسمی شناسنامه (شما می توانید از سرکنسولگری ایران درآلمان هم با هزینه مناسب دریافت نمائید)
  • مدارکی مربوط به دانش زبان تا حداقل سطح B1
  • مدارک تحصیلی و یا کارآموزی
  • مدرک مربوط به آزمون شهروندی (Einbürgerungstest)
  • فیش حقوقی سه ماه اخیر
  • قرارداده کار(در صورت موجود بودن)
  • اجاره نامه و در صورت داشتن خانه مدارک لازم جهت اثبات
  • و مدارک دیگر که شما لیست آن را در جلسه ی توجیهی در اداره امور تابعیت دریافت می کنید و بستگی به شرایط شما دارد.


4. هزینه درخواست تابعیت

هزینه درخواست برای افراد بالغ 255 یورو و برای کودکان همراه 51 یورو می باشد. در صورت مخالفت با درخواست هم  شما  مجبور به پرداخت هزینه  می باشید. این هزینه فقط مربوط  به تابعیت است و در صورت موافقت شما می توانید در ادارات مربوطه درخواست پاسپورت و کارت شناسایی کشور آلمان با هزینه جداگانه نمایید.

در اینجا میتوانید اطلاعاتی در مورد آزمون شهروندی و سوالات متداول آن بدست آورید.امیدوارم که توانسته باشیم با این متن کمکی به شما کرده باشیم. تجربیات و نظرات خود را با ما و با کاربران سایت  در میان بگذارید.

Quellen:

  1. Bundesauslaenderbeauftragte.de
  2. Bamf.de
Rating: 4.8/5. From 6 votes.
Please wait...

شما ممکن است این را هم بپسندید

24 پاسخ‌ها

  1. hadi گفت:

    ba salam va tashakor az sitetoon.
    mikhastam shoma ro az yek eshtebah dar matne Sharayete tabeiyat Alman mottale konam.
    dar ghesmate nozadan ba mahale tavalode Alman: 2 sharte aval baham lazem hastand. ebarate YA dar entehaye jomle bayad tabdil shavad be VA

    . نوزادان با محل تولد آلمان

    از سال 2000 به بعد نوزادانی که محل تولد آنها آلمان باشد بلافاصله بعد از تولد تابعیت آلمانی دریافت می کنند در صورتی که:
    •یکی از والدین حداقل به مدت بیش از هشت سال به صورت قانونی در آلمان زندگی کرده باشد و
    •یکی از والدین دارای مدرک اقامت دائم آلمان باشد و یا

    Rating: 5.0/5. From 2 votes.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      با سلام،
      باسپاس از توجه شما به سایت در آلمان، متن فوق تصحیح شد.
      متشکریم بابت گوشزد به جای شما

      Rating: 3.5/5. From 2 votes.
      Please wait...
  2. محسن گفت:

    سلام لطفا منوراهنمایی کنید
    من با یک خانم المانی ازدواج کردم ویک ماه دیگه فرزندم به دنیا میاد با توجه به مدت زمان یک سال بعد از ازدواج وداشتن یک فرزند مشترک چه زمانی به بنده اقامت دائم وپاسپورت المانی تعلق میگیره و چه زمانی من واسه اینکار اقدام بکنم
    ممنون میشم منو راهنمایی کنید

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،

      شما بعد از سه سال زندگی مشترک و در صورت داشتن دانش زبان کافی و توانایی تامین مالی خود و خانوادتان، می توانید درخواست اقامت دائم نمایید.
      برای گرفتن تابعیت آلمان، در صورتی که شما اقامت دائم داشته باشید، دو سال زندگی مشترک با همسر آلمانی کافی می باشد.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  3. sara گفت:

    سلام آیا میتوان پناهندگی را به اقامت کاری تغییر داد؟؟و از حالت پناهندگی خارج کرد؟؟

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،

      تا جایی که من اطلاع دارم، در صورتیکه به شما اجازه اقامت Aufenthaltsgestattung و یا Duldung داده باشند، با دریافت اجازه از امور مهاجران و اداره کار (در صورتی که بیش از 4 سال در آلمان باشید، اجازه اداره کار اجباری نیست) شما مجاز به پیدا کردن کار می باشید و در صورتیکه کار مناسب که شرایط ویزای کاری را داشته باشد، پیدا نمایید، به شما ویزای کار می دهند.
      در هر صورت پیغام شما قابل رویت برای کاربران سایت ما می باشد و اگر کاربری اطلاعات بیشتری در این مورد داشته باشد، می تواند این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  4. Soheyla arj گفت:

    چگونه اقامت دایم برای خود و فرزندم. بگیرم من در ایران هستم لطفا راهنمایی ام نمایید باتشکر

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      شرایط دریافت اقامت دائم در اینجا (کلیک نمایید!) داده شده است.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  5. سارا گفت:

    سلام من واقعن متوجه نميشم چرا براى كوتاه تر شدن هشت سال بايد در كلاسهاى ادغام شركت كرده باشيم . من دوره هاى زبان رو در دويچ كورس گذروندم و سرتيفيكات معتبر از telkدريافت كردم آيا ميتونم با دادن اين مدرك هفت ساله پاس آلمانى بگيرم؟چون تا جايى كه من ميدونم سيستم آموزشى اين كلاسها مثل دوره هاى ادغام هست و به مراتب كيفيتش خيلى بالاتر از اونهاست

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،

      در کلاسهای ادغام در جامعه شرکت کنندگان علاوه بر زبان با فرهنگ آلمان نیز آشنا می شوند و به این دلیل بعد هفت سال مجاز به درخواست تابعیت می شوند.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  6. فرشید طلوعی گفت:

    باسلام واحترام
    حدود شش سال پیش من و هسروفرزندم جهت ماموریت کاری به آلمان منتقل شدیم (زیمنس) بعد از گذشت چهارسال و چهارماه و اتمام ماموریت به ایران بازگشتیم بدون هیچ اقامت کاری و شهروندی ،درصورتی که بالاترین حد بیمه بازنشستگی و مالیات را پرداخت کردیم. لازم به ذکر است که پسر دوم مان هم در آلمان بدنیا آمده . من و همسرم تمام تلاشمان را برای پیدا کردن کار و گرفتن اقامت و بازگشت به آنجا را کردیم ولی متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیدیم. لطفاً ما رو راهنمايى کنید جهت گرفتن اقامت و ادامه زندگی در آلمان. باتشکر و سپاس فراوان

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      از انجایی که شما شغل تمام وقت با حقوق بالا داشتید، می توانستید بعد از دو سال استفاده از کارت آبی اقامت دائم آلمان را دریافت نمایید. تا جایی که من اطلاع دارم، اگر شما بیش از شش ماه متوالی در آلمان نباشید، سوابق اقامتی شما باطل می شود، به این دلیل تنها روشی که به نظر من شما می توانید انجام دهید، جستجوی کار در آلمان است و مهاجرت کاری به آلمان است. با توجه به تجربه کاری که در اینجا داشتید، احتمال پیدا کردن شغل برای شما زیاد است. ولی اگر از برگشت به آلمان منصرف شده باشید، می توانید تقریبا تمام مالیات و بیمه بازنشستگی که پرداخت کرده اید را مسترد نمایید.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  7. مانا گفت:

    سلام
    اصل شناسنامه هم ضروريه يا فقط ترجمه رسمي كافيه؟

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      معمولا اصل شناسنامه را با کپی شناسنامه همراه ترجمه رسمی مطابقت می دهند، بنابراین اصل شناسنامه باید ارائه شود.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  8. Ahmad گفت:

    سلام
    و تشکر میکنم از اطلاعات مفیدی که میزارید
    من امسال شرایط پاسپورت قرمز را دارم
    ولی متاسفانه مشکلی که دارم اینه که در دوره Interview من اصل شناسنامه را تحویل دادم و تا الان به من پس داده نشده وهرجا سراغ میگیرم یه بهانه میارن
    الان سوالم اینه چه کاری میتونم بکنم؟ آیا کپی شناسنامه کافیست؟
    ممنون میشم اگه بهم کمک کنید با کمال تشکر

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      معمولا اصل شناسنامه را با ترجمه آن تطبیق داده و اصل آن را به خودتان برمیگردانند. شرایط شما حالت استثناء هست. فقط می توانید امیدوار باشید که آن را گم نکرده باشند. شما می توانید در صورتی که مشکل حل نشد از سفارت المثنی دریافت نمایید.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  9. پاشانژاد گفت:

    سلام من ٤ساله المان هستم ٣ساله قبولي گرفتم ٣٩ساعت كار ميكنم و داراي مدرك c1هستم أيا ميتونم زودتراز ٧سال Einbürger بشم پاس قرمز بگيرم !

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      برای دریافت پاسپورت آلمان حداقل زمان 8 سال قید شده، این زمان می تواند در شرایط خاص به 6 سال کاهش یابد ولی در مدت 4 سال امکان دریافت تابعیت آلمان وجود ندارد.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  10. رويا گفت:

    سلام و تشكر از اطلاعاتتون
    رويا هستم، ٤ سال هستش با همسرم كه ايرانى ولى شهروند آلمانى و پاسپورت آلمانى دارند ازدواج كردم، و بچه مون هم ماه ديگه به دنيا مياد
    خواستم بپرسم من چطورى ميتونم درخواست پاسپورت آلمانى براى خودم و بچه مون بدم؟؟؟

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      برای فرزندتان هیچ مشکلی وجود ندارد و شما می توانید بلافاصله بعد از تولد پاسپورت آلمانی دریافت نمایید. از انجایی که شما بیش از 3سال در آلمان هستید و بیش از 2 سال است که با همسرتان ازدواج نموده اید، اگر همسر شما تابعیت آلمان را بیش از 2 سال دارد، شما می توانید جهت دریافت تابعیت آلمان از طریق اداره امور تابعیت (Einbürgerungsstelle) اقدام نمایید.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  11. آذین گفت:

    سلام من شنیدم که شهروندای آلمانی نمیتونن دوتابعیتی باشن الان یه ایرانی نمیتونه همزمان تابعیت ایران و المان رو داشته باشه؟

    No votes yet.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      همانطور که در متن اشاره شده، افراد چند کشور از جمله ایرانها می توانند دو تابعیتی باشند.

      باسپاس فراوان از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...
  12. مینا گفت:

    با سلام
    من حدود دو سال هست که آقائی آلمانی ازدواج کردم. ما اقامت اسپانیا داریم و در حال حاضر در اسپانیا ساکن هستیم. همسرم مدتها سهت که اسپانیا هستند و ما هیچ وقت در آلمان به عنوان زن و شوهر زندگی نکردیم.
    ما تمام مراحل ثبت ازدواج شرعی و محلی را در آلمان انجام دادیم. البته هنوز ازدواج ما در شناسنامه من ثبت نشده و اون هم به دلیل تفاوتهائی هست که در روند ثبت ازدواج در سفارت ایران در اسپانیا و در آلمان وجود داره.
    سوال من این هست که با این شرایط من میتونم برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام کنم؟ من زبان آلمانی را تا حدود B2 میدونم و میتونم مدرک زبان هم بگیرم.

    ممنون میشم که راهنمائیم کنید

    No votes yet.
    Please wait...
    • Admin گفت:

      سلام دوست عزیز،
      تا جایی که من اطلاع دارم، شما حداقل باید 8 سال (در موارد خاص 7 و یا 6 سال) در آلمان زندگی کرده باشید تا بتوانید درخواست تابعیت آلمان (پاسپورت) نمایید. با شرایطی که شما دارید، شما می توانید درخواست اقامت دارئم آلمان و نه تابعیت آلمان را نمایید. برای اطلاع بیشتر بهتر است از اداره امور خارجی ها در آلمان سوال فرمایید.

      با تشکر از توجه شما به سایت در آلمان

      No votes yet.
      Please wait...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code